torsdag 3. desember 2015

En uvanlig togreise

NSB viste seg fra sin aller beste side i dag. Første del av reisen til Paris gikk med eget "klimatog" til Göteborg, - det er første gang jeg har sett skilt med Chartertog når jeg skal ut å reise. NSB hadde ikke bare spandert gratis reise på alle oss miljøaktivister, men vi ble ønsket vel av gårde av selskapets persontransportdirektør, av Lars Lillo-Stenberg og av en som het Sundtoft.


Besteforeldreaksjonen er klar til å gå ombord i Klimatoget

Med oss på toget var dessuten NSBs miljøsjef og andre eksperter som arbeider med å få ned energiforbruket i NSB. De gikk fra vogn til vogn og fortalte om arbeidet sitt. Det ble rene seminaret etter hvert. Det var interessant å høre lokomotivføreren fortelle om hvor mye strøm togene nå gjenvinner ved oppbremsing.

Naturvernforbundet er en av arrangørene av denne litt spesielle gruppereisen til Paris. Lars Haltbrekken, ga en interessant oversikt over FNs tidligere klimakonferanser. Vi fikk bl.a. en del inside information om hvorfor den store konferansen i København ble en fiasko. Men nå er kanskje klimaet et annet?

Haltbrekken orienterer om hva som har skjedd på tidligere klimakonferanser
 

2 kommentarer:

  1. Lurt, det med strøm fra oppbremsing! En detalj: Lars er leder, ikke generalsekretær (det er det Maren Esmark som er)

    SvarSlett
  2. Takk, Pernille. Har korrigert dette nå.

    SvarSlett