onsdag 2. desember 2015

Til Paris

Nå er FNs klimakonferanse i gang, - den 21. i rekken av små og store konferanser der tiltak for å stoppe opphetingen av jordas atmosfære står på agendaen. Utfordringene med å komme fram til vedtak som duger, er enorme. Kan det likevel være en grunn til litt optimisme denne gangen?

Jeg har en følelse av at konferansen kan føre oss et skritt i riktig retning nå. Altfor kort, selvsagt, - altfor sakte. Men alvoret begynner å bli tydeligere, motkreftene er litt spakere. Kanskje dette vil gi verdens politikere og alle forhandlerne en sterkere følelse enn tidligere av at man er i samme båt?

Fra markeringen foran Stortinget lørdag 28. november. Mer enn 3000 deltok

I tillegg til de som sitter ved forhandlingsbordene, har det nå kommet titusener av miljøbevisste gamle og unge til Paris for å vise hele verden hvor viktig klimapolitikken er. I skrivende øyeblikk pakker flere hundre norske miljøaktivister sekken for å slutte seg til denne underskogen av stemmer. Kl 1125 i dag går NSBs klimatog fra Oslo til Göteborg med en stor gruppe som imorgen fortsetter med tog fra Kiel til Paris sammen med deltakere fra flere land.

Bli med til Paris du også! Du kan ved å følge med på denne bloggen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar