søndag 6. desember 2015

Søndag er ikke hviledag

Søndag er ikke hviledag for miljøaktivister. I dag var det planlagt et nytt tog for den norske kontingenten i Montreuil sentrum, - denne gangen som et rent norsk tog. På det siste møte lørdag ble det foreslått at vi i dette toget skulle gå tøffere ut med kritikk av den norske klimapolitikken. Etter litt fram og tilbake var parolene klare:

EMBARRASSED NORWEGIAN PROTEST MARCH
  1. Norway negotiates with two tongues
  2. Norway is still drilling oil
  3. Norway’s emissions are still increasing
  4. Norway: Clean up your own backyard
Fra dagens demonstrasjonstog

På morgenkvisten i dag ble bannere laget, og kl 1300 samlet norske besteforeldre - pluss en del andre norske miljøvernere – seg i Montreuil sentrum. På forhånd var vi usikre på om det ville være noen tilskuere der søndag formiddag, men bekymringene var bortkastet. Det var nemlig mye som skjedde i sentrum i dag, og toget vakte virkelig bra oppsikt. Parolene med kritikken av den norske klimapolitikken vil trolig få bra presseomtale i morgen.

Et lite skritt for menneskeheten, men ...

Personlig kunne jeg ikke delta i dagens tog. På vei til et møte tidligere på dagen var jeg uheldig og tråkket på noe glatt som hadde havnet på fortauet. Jeg gikk dermed ut i spagaten og deiset i bakken. Resultatet var en grandios muskelstrekk og dermed en rolig dag på hotellrommet.



Et lite skritt for menneskeheten, en et altfor langt skritt for meg

Forhandlingsnytt

Det har ikke vært offisielle forhandlinger i dag, men det betyr slett ikke at forhandlerne har fri. Nå har miljøvernministrene ankommet Paris, og de skal briefes om status og om avtaleutkastet med alle sine alternative formuleringer. I dag har sikkert mange delegasjoner brukt tiden til å diskutere hva de kan og hva de ikke kan gå med på.

Den norske miljøvernministeren har i tillegg fått en ekstra oppgave å forberede seg til. Hun skal i uka som kommer, lede den forhandlingsgruppa som skal ta for seg de langsiktige visjoner i klimapolitikken.

Dette går sikkert bra. Norske politikere har de siste årene blitt ganske gode til å formulere langsiktige mål. Men å gjennomføre tiltak på kort sikt står det dessverre dårligere til med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar