søndag 6. desember 2015

Søndag er ikke hviledag

Søndag er ikke hviledag for miljøaktivister. I dag var det planlagt et nytt tog for den norske kontingenten i Montreuil sentrum, - denne gangen som et rent norsk tog. På det siste møte lørdag ble det foreslått at vi i dette toget skulle gå tøffere ut med kritikk av den norske klimapolitikken. Etter litt fram og tilbake var parolene klare:

EMBARRASSED NORWEGIAN PROTEST MARCH
  1. Norway negotiates with two tongues
  2. Norway is still drilling oil
  3. Norway’s emissions are still increasing
  4. Norway: Clean up your own backyard
Fra dagens demonstrasjonstog

På morgenkvisten i dag ble bannere laget, og kl 1300 samlet norske besteforeldre - pluss en del andre norske miljøvernere – seg i Montreuil sentrum. På forhånd var vi usikre på om det ville være noen tilskuere der søndag formiddag, men bekymringene var bortkastet. Det var nemlig mye som skjedde i sentrum i dag, og toget vakte virkelig bra oppsikt. Parolene med kritikken av den norske klimapolitikken vil trolig få bra presseomtale i morgen.

Et lite skritt for menneskeheten, men ...

Personlig kunne jeg ikke delta i dagens tog. På vei til et møte tidligere på dagen var jeg uheldig og tråkket på noe glatt som hadde havnet på fortauet. Jeg gikk dermed ut i spagaten og deiset i bakken. Resultatet var en grandios muskelstrekk og dermed en rolig dag på hotellrommet.Et lite skritt for menneskeheten, en et altfor langt skritt for meg

Forhandlingsnytt

Det har ikke vært offisielle forhandlinger i dag, men det betyr slett ikke at forhandlerne har fri. Nå har miljøvernministrene ankommet Paris, og de skal briefes om status og om avtaleutkastet med alle sine alternative formuleringer. I dag har sikkert mange delegasjoner brukt tiden til å diskutere hva de kan og hva de ikke kan gå med på.

Den norske miljøvernministeren har i tillegg fått en ekstra oppgave å forberede seg til. Hun skal i uka som kommer, lede den forhandlingsgruppa som skal ta for seg de langsiktige visjoner i klimapolitikken.

Dette går sikkert bra. Norske politikere har de siste årene blitt ganske gode til å formulere langsiktige mål. Men å gjennomføre tiltak på kort sikt står det dessverre dårligere til med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar